Atelier-slider-juwelier-van-stokkom-dongen

Atelier

Horloges

Bij Juwelier van Stokkom is er een reparatieatelier voor kleine reparaties als batterijen, losse wijzers en indexen, herstel van banden enzovoorts. Voor grotere reparaties maken wij gebruik van 2 professionele reparatieateliers buiten Dongen. De horloges die bij ons worden aangeboden zijn vaak snel weer in orde, uiteraard met 1 jaar garantie op de door ons uitgevoerde reparatie. In het atelier is bovendien de juiste apparatuur aanwezig om uw horloge volgens de fabrieksnormen door te meten, af te regelen en volledig te controleren op de waterdichtheid.

Wij voeren reparaties van alle merken horloges uit. Zo kunt u bij ons o.a. terecht voor de volgende reparaties:

 • Nieuw horlogeglas (ook speciale vormglazen)
 • Reinigen + reparaties aan de horlogeband
 • Vervangen van uurwerk, kroon en pakkingen
 • Vast zetten van wijzers en/of indexen
 • Revisie van uw automatische uurwerk
 • Bijbestellen van bijna alle merken lederen horlogebanden

Voor alle reparaties maken wij gebruik van originele onderdelen(indien nog leverbaar). Bovendien krijgt u (indien gewenst) vooraf altijd eerst een prijsopgave. Bij sommige merken (o.a Cartier, Rado, Citizen) zijn hier kosten aan verbonden.

Waterdichtheid van horloges

Over het waterdicht maken en houden van horloges bestaan nogal wat misvattingen. Wilt u meer weten over de waterdichtheid van een horloge dat u in bezit heeft of nog wilt kopen kunt u zich uiteraard goed laten informeren in de winkel. Anders staat het in dit artikel zeer helder uitgelegd: http://allesoverhorloges.nl/waterdichtheid/

Exclusieve horlogemerken

Bij Juwelier van Stokkom verzorgen wij bovendien de afhandeling van onderhoudsbeurten/reparaties aan exclusieve uurwerken, ook wanneer wij geen officieel dealer van het desbetreffende merk zijn. Horloges van Breitling, Omega, TagHeuer, Longines, Rado, Ebel, Maurice Lacroix. Oris, Raymond Weil, Cartier, MeisterSinger, Baume & Mercier, IWC, Chopard etc. zijn bij ons dan ook in zeer goede en vakkundige hand.

Heeft u vragen over het uitvoeren van een reparatie aan uw horloge? Neemt u gerust contact met ons op!

Sieraden

De reparaties van sieraden worden bij ons snel en kundig uitgevoerd. Of het nu gaat om soldeerwerk, het op maat maken van ringen of het plaatsen van stenen; wij zorgen ervoor dat uw juwelen weer zullen stralen. Bovendien kunnen wij uw sieraden, dankzij de aanwezige graveermachines, snel voorzien van een sierlijke gravure. Dit is service van de zaak wanneer het artikel bij ons is gekocht!

Voorbeelden van reparaties

Schoonmaken en repareren sieraden

Zijn uw sieraden niet kapot, maar wel dof en verkleurd? Geen probleem, wij maken ze weer 100% schoon en stralend. Bij sieraden die u bij ons heeft aangeschaft doen we dit zelfs geheel kosteloos. Hierdoor blijft het een feest om uw juwelen te dragen en bent u altijd verzekerd van een optimaal gebruik!

Een greep uit de vele reparaties die wij met regelmaat uitvoeren:

 • Solderen van colliers en armbanden
 • Kleiner en groter maken van ringen
 • Nieuwe briljanten en andere stenen zetten,
 • Zettingen in orde maken
 • Sloten repareren of vervangen
 • Sieraadontwerp

Juwelier van Stokkom beschikt over een zeer creatieve medewerkster, Nicole, die voor u het perfecte sieraad kan ontwerpen. Ze is geschoold aan de kunstacademie en is daarna nog een aantal jaren bij een goudsmid in de leer geweest. Samen ontwerpt zij met u een sieraad geheel naar wens. Dit kan van volledig nieuw goud of zilver zijn maar ook (deels) van eigen goud. Denk aan de trouwring van uw moeder of de briljanten uit een broche van oma.

Gedenksieraden

De laatste jaren is de behoefte om je geliefden bij je te dragen sterk gestegen. Moeders dragen de geboortesteentjes of voorletters van hun kinderen aan een collier, we maken prachtig geëtste fotohangers. Maar ook wanneer iemand overlijd behoort een gedenksieraad tot de mogelijkheden. Wanneer een familielid is overleden wordt vaak door de uitvaartmaatschappijen
een aanbod gedaan wat as en een vingerafdruk af te nemen. Zij bieden dan uiteraard de optie dat in een sieraad te verwerken. Meestal is de keus beperkt en erg prijzig.

Bij Juwelier van Stokkom hebben wij een uitgebreide zichtcollectie as- en vingerafdruksieraden van de merken Impona en See You. Maar bijna nog vaker komt het voor dat er op maat een sieraad wordt gemaakt of er wordt wat as verwerkt in een sieraad al in uw bezit. Er is ongelooflijk veel mogelijk, kom gerust eens binnen voor advies!