Expertise-juwelier-van-stokkom-dongen

Onze expertises

Schoonmaken van sieraden

Sieraden horen te schitteren en daarom doen wij er bij Juwelier van Stokkom graag alles aan om uw juwelen mooi te houden. In ons reparatieatelier is alle apparatuur aanwezig om zowel zilveren als gouden sieraden te reinigen en opnieuw te polijsten. Na een onderhoudsbeurt bij ons zullen uw sieraden weer als nieuw lijken!

Omdat wij graag zien dat onze klanten optimaal plezier aan hun sieraden beleven, hebben wij een speciale reinigingsservice voor hen. Wanneer de bij ons aangeschafte spullen vuil zijn, niet meer glimmen of oppervlakkige krassen vertonen zullen wij ze kosteloos voor u schoonmaken en oppoetsen. Bij gouden sieraden met diamanten adviseren wij u om ze minimaal één keer per jaar ter controle/reiniging aan te bieden. Wij controleren dan direct de zetting van de diamanten, zodat u de sieraden met een gerust hart kunt blijven dragen.

Om gebruik te maken van onze service kunt u het beste met uw spullen langskomen in de zaak. De sieraden zullen vervolgens een paar uurtjes tot een paar dagen bij ons in het atelier blijven. Komen uw sieraden niet bij ons vandaan? Geen probleem, tegen een vergoeding kunnen wij u uiteraard dezelfde service bieden en uw artikelen weer laten stralen!

Batterij vervangen van horloges

Onze winkel beschikt over een professioneel horloge reparatieatelier. Wij kunnen horloges daarom zonder problemen voorzien van een nieuwe batterij. Daarbij maken wij de kast van het horloge schoon, vetten de pakking in en vervangen deze wanneer nodig. Binnen de garantieperiode krijgt u van ons altijd gratis een nieuwe batterij indien deze leeg is. Voor alle overige horloges zullen wij een bedrag in rekening brengen voor deze handelingen. Dit bedrag verschilt per model en/of horlogemerk.

Het vervangen van een batterij wikkelen wij graag nauwkeurig en netjes af en daarom zal het horloge even bij ons moeten blijven. De duur van het vervangen hangt af van het type horloge, de waterdichtheid en de drukte in de winkel. Wij laten u dit weten wanneer u het horloge komt brengen.

Inkorten horlogebanden

Wanneer u een horloge met schakelband bij ons aanschaft wordt deze uiteraard onder service voor u op maat gemaakt. Bewaar de schakels goed, hiermee kunt in de toekomst de band eventueel weer in lengte aanpassen. Voor het aanpassen van horlogebanden van horloges die niet bij ons zijn gekocht vragen wij een vergoeding.

(Oud) goud inruilen

Goud is een kostbaar en zeer duurzaam materiaal. Misschien heeft u thuis in een nachtkastje nog sieraden van vroeger liggen die u nu niet zo mooi meer vindt en dus zelden draagt. Of wellicht heeft u iets geërfd, maar is het – ondanks de emotionele waarde – niet uw persoonlijke smaak. Sieraden zijn er volgens ons vooral om gedragen te worden, zonde om ze ergens weggestopt te laten liggen! Bij Juwelier van Stokkom kunt u (oud) goud daarom inruilen. Wij geven u hier contant geld of een tegoedbon voor terug, zodat u er een mooi nieuw sieraad en/of horloge voor kunt uitzoeken. Op deze laatste manier heeft u straks weer veel draagplezier van uw ongebruikte spullen.

De dagkoers van het goud wisselt regelmatig, voor de huidige koers kunt het best even langs komen in de winkel. Wanneer wij (oud)goud innemen zullen wij de sieraden eerst moeten beoordelen op het aantal karaat, de echtheid en het gewicht van het goud. Vervolgens kunt u kiezen tussen een cadeaubon, een nieuw artikel of contant geld. In het eerste en tweede geval zal het uitgekeerde bedrag per gram iets hoger liggen. Dit is omdat u er dan uiteindelijk weer iets voor zult aanschaffen in onze winkel. Goud inruilen kan alleen wanneer u ouder bent dan 18 jaar en een geldig legitimatiebewijs kunt laten zien. Wij zijn verplicht om deze inruil te registreren in het opkopersregister van Justitie.

Taxatie van sieraden en horloges

Juwelier van Stokkom schrijft regelmatig taxatierapporten voor haar klanten. Dit kan van pas komen wanneer u uw sieraden goed wilt laten verzekeren. Een door ons opgesteld taxatierapport is voor de verzekering namelijk een geldig bewijs van de waardebepaling van uw sieraden. Maar ook wanneer u de waarde van diverse erfstukken wilt bepalen, kan een taxatierapport een handige uitkomst zijn. Om uw producten zo goed mogelijk te kunnen taxeren zullen wij ze enkele dagen moeten achterhouden. U kunt hiervoor daarom het beste met uw
spullen langskomen in onze winkel.

Neem voor meer vragen over de taxatieprocedure gerust contact met ons op!

Gaatjes prikken

 

gaatjes-prikken-dongen

Bij Juwelier van Stokkom beschikken wij over de juiste apparatuur en certificaten om gaatjes in het oor te prikken. Let wel, het gaat hier uitsluitend om gaatjes in de oorlel, voor alle overige piercings kunt u enkel terecht bij een officiële piercer. Wij prikken bij kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Vanaf deze leeftijd vinden ze het vaak erg leuk en hebben ze nog niet zo’n besef van bepaalde spanningen die er omheen hangen. Wanneer wij een kindje binnen zien komen kunnen wij door onze jarenlange ervaring al zien of het meisje al dan niet te gespannen is. Op zo’n moment kiezen wij er dan liever voor even te wachten!

Voor het prikken werken wij met de nieuwste modellen Studex prik oorbelletjes. Hiermee wordt de oorbel nauwkeurig en snel in de oorlel geplaatst. De speciale oorknopjes zijn gemaakt van chirurgisch staal of titanium zodat de kans op ontstekingen gering is. Als klant heeft u hierbij de keuze uit oorknopjes met of zonder zirkonia’s, lieveheersbeestjes of allerhande prachtige bloemetjes. Wij adviseren om deze eerste oorknop minimaal zes weken in te laten zitten en het gaatje de eerste dagen goed te behandelen met ontsmettingsmiddel. Wanneer u gaatjes laat prikken betaalt u hiervoor €24,-, dit bedrag is inclusief het prikken, de uitgekozen oorknopjes en een flesje ontsmettingsmiddel!

Voor het gaatjes prikken kunt u bij ons terecht van dinsdag t/m zaterdagochtend. Op zaterdagmiddag prikken wij geen gaatjes.